Un cartell de luxe amb Nathan East i Gerald Albright inauguren demà el Mallorca Smooth Jazz Festival a l’Església Nova de Son Servera

El Mallorca Smooth Jazz Festival s’inaugura demà vespre, a les 21 hores, a l’Església Nova de Son Servera, amb un concert de luxe on actuaran tots els artistes que conformen el cartell d’aquesta 5a edició: els guitarres Nathan East, Nils i Gerald Veasley; els saxofonistes Gerald Albright, Eric Darius, Steve Cole i Paul Taylor; la […]

El Mallorca Smooth Jazz Festival s’inaugura demà vespre, a les 21 hores, a l’Església Nova de Son Servera, amb un concert de luxe on actuaran tots els artistes que conformen el cartell d’aquesta 5a edició: els guitarres Nathan East, Nils i Gerald Veasley; els saxofonistes Gerald Albright, Eric Darius, Steve Cole i Paul Taylor; la teclista Gail Jhonson; el trompetista Joey Sommerville, i la banda Peet Project.

El Mallorca Smooth Jazz Festival és l’únic festival d’aquesta variant del jazz clàssic -amb clares influències del pop, soul, funk i rythm & blues molt popular als Estats Units i d’on procedeixen gairebé tots els artistes- que se celebra a la Mediterrània. El festival és una iniciativa de la cadena mallorquina Protur Hotels i del promotor alemany Christian Bössner, i l’organitzen des del 2012. Enguany, el Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar també col·labora en el primer concert, Smooth Jazz Allstarts.

A la presentació del festival, el promotor Christian Bössner va esmentar dos artistes d’excepció que integren el cartell d’enguany: Nathan East, membre fundador de Fourplay, i Gerald Albright, una de les més grans figures del R&B, contemporary, straight-ahead i smooth jazz, i que té una merescuda fama com a músic de músics. També va destacar la presència de Steve Cole, un dels saxofonistes més elogiats del jazz contemporary. Els concerts s’inicien demà i es perllonguen fins diumenge dia 1 i, excepte el primer, tots ells es duran a terme a les instal·lacions del Protur Biomar Gran Hotel & Spa, a sa Coma.

El cartell

Nathan East actuarà en solitari dissabte a les 20.45 hores a les instal·lacions de l’hotel. Nathan East tenia 16 anys quan se’n va anar de gira amb Barry White. La propera vegada que li va sonar el telèfon, Quincy Jones es trobava a l’aparell. En els darrers 40 anys ha produït èxits en cadena amb artistes com Eric Clapton, George Harrison, Michael Jackson, Phil Collins, Whitney Houston, Beyoncé, Barbra Streisand i Stevie Wonder.

D’altra banda, Gerald Albright actuarà divendres a les 22.15 hores; el saxofonista americà ha anat de gira amb artistes com Quincy Jones i Whitney Houston. Phil Collins també el va contractar com el frontman de la seva big band i amb ell va fer gires. A més ha tocat amb nombroses estrelles com Jeff Lorber, George Duke, Earl Klugh, Will Downing, Jonathan Butler i Chaka Khan.

En el festival també tenen cabuda grups mallorquins com Saxophobia Funk Project, que actuarà el dimarts 26, o el grup de Juan Carlos Mendoza y Molly Ducan, que clausuraran el festival el diumenge 1 de maig.

Seguint amb la tradició iniciada en anys anteriors, el festival s’emmarca en tot un seguit d’activitats complementàries per als visitants estrangers, majoritàriament europeus però també americans, africans i asiàtics. El responsable de Protur Hotels, Jaume Nebot, va comentar que en l’edició d’enguany el festival acull reserves de més de 30 països.

El gerent del Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar, José Marcial Rodríguez, va posar de manifest durant l’acte de presentació del festival que aquest tipus d’activitats que organitza l’empresa privada i que generen interès per part del mercats emissors i complementen el sol i la platja són estratègies a seguir en els propers anys.

Notícias