Els representants del consorci visiten el SOCIB

Disculpa, esta entrada no está disponible en este idioma. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.Els representants del Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des cardassar, Marcial Rodríguez, Margalida Vives i Mateu Frau, han […]

Disculpa, esta entrada no está disponible en este idioma. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Els representants del Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des cardassar, Marcial Rodríguez, Margalida Vives i Mateu Frau, han visitat aquesta setmana el Sistema d’Observació Costaner de les Illes Balears (SOCIB) amb l’objectiu de desenvolupar protocols d’actuació que ens permetin enfrontar-nos als nous reptes que el canvi climàtic pugui ocasionar en la imatge de les nostres platges en un futur i per cercar solucions a més curt termini per tal de recuperar algunes zones del nostre litoral, a fi que causin la menor alteració possible dels ecosistemes humit i sec que conformen la nostra platja.

El SOCIB ha desenvolupat sistemes de seguiment en temps real de l’estat del litoral que permet preveure la seva evolució en relació amb aspectes com ara l’elevació del nivell de la mar, la vulnerabilitat de les platges, la qualitat de les aigües o el desenvolupament dels corrents marins.

Precisament la platja de Cala Millor és una de les platges més estudiades pel SOCIB des de fa dècades i es pot afirmar que avui per avui és una de les platges més estudiades de tota la Mediterrània, i compta a més amb una instal·lació cientificotècnica que realitza una monitorització constant que permet obtenir dades físiques, químiques i biològiques que permeten seguir en temps real l’estat del litoral i preveure la seva evolució, a més de desenvolupar noves eines tecnològiques per dur a terme una gestió sostenible de les platges.

La reunió va concloure amb el compromís ferm del Consorci d’anar cercant nous reptes de millora, per la qual cosa ja s’han iniciat els primers tràmits necessaris per a la recuperació de la platja de Cala Millor, que se sustentaran en una gestió equilibrada de la responsabilitat social, econòmica i mediambiental pel que fa a la gestió del nostre actiu més important, com són les nostres platges.

Notícias