Close
IDIOMA

Geografia de Cala Millor

El destí de CALA MILLOR MALLORCA està situat al nord-est de l’illa de Mallorca, a la mediterrània occidental, i regula la zona costanera que s’estén de nord a sud des de la Costa dels Pins fins a s’Illot, tot passant pel Port Vell, Port Verd, Cala Bona, Cala Millor, sa Punta de n’Amer i sa Coma.


El destí pertany administrativament a dos municipis diferents: Son Servera, amb la Costa dels Pins, el Port Verd, Cala Bona i la part nord de Cala Millor; i Sant Llorenç des Cardassar, que abasta una part de Cala Millor, sa Punta de n’Amer, sa Coma, s’Illot i el poble de Son Carrió. Igual que el nucli de Cala Millor, s’Illot també és compartit entre dos municipis: el torrent de Ca n’Amer constitueix la frontera natural que divideix els municipis de Manacor i Sant Llorenç des Cardassar.


La zona presenta característiques diferenciades, de vegades notables, pel que fa a la població, a la morfologia geogràfica, la flora i la fauna, així com altres característiques relacionades amb l’ús econòmic del territori, tot i que el seu paper predominant és el residencial i turístic.


La part de la costa que pertany al municipi de Son Servera és més rocosa, amb petites cales poc profundes i ribes pedregoses. La zona sud -Cala Millor, sa Coma i s’Illot- són arenals més extensos que es troben separats per la península de sa Punta de n’Amer, zona natural protegida i declarada Àrea Natural d’Especial Interès els anys vuitanta, i que constitueix un veritable pulmó verd entre les urbanitzacions turístiques. Aquesta zona del llevant mallorquí està delimitada per la mar i la serra de Llevant, que arrenca al nord de la península d’Artà i de manera discontínua discorr paral·lela a la costa amb turons i muntanyes que mai no sobrepassen els 600 metres d’alçada, i arriba fins a Felanitx, sa Colònia de Sant Jordi i Santanyí, per acabar a l’illa de Cabrera, que emergeix al sud de l’illa de Mallorca.


De nord a sud, la serra de Llevant està composta per diverses serres petites com són el massís d’Artà, la serra de Sant Jordi, la serra Llonga, la serra de Calicant en què destaca per la seva alçada el puig de Calicant (473 m), el puig del Telègraf (418 m) i el puig d’en Sard (413 m)

Geografía de Cala Millor

El destino de CALA MILLOR MALLORCA está situado al noreste de la isla de Mallorca en el Mediterráneo occidental y abarca la zona costera que se extiende de norte a sur, desde La Costa dels Pins hasta s’Illot, pasando por Es Port Vell, Es Port Verd, Cala Bona, Cala Millor, Sa Punta de n’Amer y Sa Coma.

El destino pertenece administrativamente a dos municipios diferentes: Son Servera, con la Costa dels Pins, el Port Verd, Cala Bona y la parte norte de Cala Millor; y Sant Llorenç des Cardassar, que abarca una parte de Cala Millor, Sa Punta de n’Amer, Sa Coma, s’Illot y el pueblo de Son Carrió. Al igual que el núcleo de Cala Millor, s’Illot también es compartido entre dos municipios, el torrente de Ca n’Amer constituye la frontera natural que divide los municipios de Manacor y Sant Llorenç des Cardassar.

La zona presenta características diferenciadas, a veces notables, en cuanto a la población, a la morfología geográfica, su flora y su fauna, así como otras características relacionadas con el uso económico del territorio, a pesar de que su predominante papel es el residencial y turístico, siendo este último el principal.

La parte de la costa que pertenece al municipio de Son Servera es más rocosa, con pequeñas calas poco profundas y orillas pedregosas. La zona sur, Cala Millor, Sa Coma y s’Illot, son arenales más extensos y se encuentran separados por la península de Sa Punta de n’Amer, zona natural protegida, declarada Área Natural de Especial Interés en los años ochenta, y que constituye un verdadero pulmón verde entre las urbanizaciones turísticas.

Esta zona del levante mallorquín está delimitada por el mar y la sierra del Llevant, que arranca al norte de la península de Artà y, de forma discontinua, discurre paralela la costa con cerros y montañas que nunca sobrepasan los 600 metros de altura, hasta Felanitx , Sa Colònia de Sant Jordi y Santanyí, para acabar en la isla de Cabrera, que emerge al sur de la isla de Mallorca.

De norte a sur, la sierra de Llevant está compuesta por varias sierras pequeñas como son el Macizo de Artà, la Serra de Sant Jordi, la Serra Llonga, la Serra de Calicant, en la que destaca por su altura el Puig de Calicant (473 m), el Puig des Telègraf (418 m) y el Puig d’en Sard (413 m).