El Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç crear un consell assessor per involucrar activament als empresaris del sector en la promoció turística

El consell d’administració del Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar ha aprovat, avui dematí, crear un consell assessor per involucrar activament als empresaris del sector en la promoció turística. El Consorci considera necessari potenciar els vincles entre les diverses agrupacions empresarials per promocionar les experiències que s’ofereixen al turista en […]

El consell d’administració del Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar ha aprovat, avui dematí, crear un consell assessor per involucrar activament als empresaris del sector en la promoció turística.

El Consorci considera necessari potenciar els vincles entre les diverses agrupacions empresarials per promocionar les experiències que s’ofereixen al turista en el propi destí.

L’entitat ha acordat que les trobades entre sectors empresarials es formalitzin a través d’un consell assessor que estarà integrat per representants d’associacions o agrupacions empresarials sense ànim de lucre.

La Presidència del consell estarà en mans de la presidenta del Consorci, lloc que ara ocupa la batlessa de Son Servera; i el secretari serà el gerent de Consorci. El consell d’administració del Consorci podrà ampliar o disminuir el nombre d’agrupacions previ informe o a iniciativa del propi consell assessor. D’entrada han identificat deu possibles segments que ajuntarien tots els sectors que fan feina amb l’oferta complementària.

Per un costat hi hauria el sector de l’hostaleria, restaurants, bars, cafeteries, etc.; després els comerços, tendes, supermercats i comerç turístic en general; el golf; les empreses que es dediquen a esport i turisme actiu, això és, futbol, tennis, senderisme, ciclisme, hípic, birdwatching, esports nàutics, etc.; els organitzadors d’esdeveniments i incentius; les empreses de transport, lloguer de cotxes, excursions en vaixell; també el sector de l’oci, discoteques, etc.; i qualsevol altres sector empresarial que no quedi comprés a las agrupacions anteriors.

Des del Consorci recorden que l’Associació Hotelera Badia de Cala Millor-Sa Coma és soci-fundador de l’entitat i per tant ja hi té representació. Així mateix constaten que perquè una empresa d’allotjament turístic pugui accedir als avantatges de formar part del Consorci haurà d’estar associada a l’Associació Hotelera Badia de Cala Millor-Sa Coma.

Participació en veu i vot

Els membres del consell podran assistir amb veu i vot a les reunions i estaran informats periòdicament de la seva marxa i activitats, així com de la situació econòmica, i podran sol·licitar informació concreta i presentar propostes i suggeriments.

També podran sol·licitar i obtenir suport per a esdeveniments, dins del marge dels objectius del Consorci, i participar en les accions de promoció.

A més podran disposar de continguts ampliats en els CMS TIE Escaparate, així com de visibilitat del mateix en dispositius mòbils (projecte Amfitrió).

Per poder ser membre del consell assessor, l’agrupació o associació haurà de pagar 100 euros cada anys per cadascuna de les entitats representades. També haurà d’assegurar que totes les entitats representades disposin d’un sistema de qualitat implantat, o en vies d’implantació, homologat o reconegut per l’administració turística competent (SICTED, Q-Icte, ISO 9001, EFQM. Per d’altres, haurà de consultar-se prèviament).

Notícias