(Català) El Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar hissa la Bandera Blava la platja de Cala Millor

Disculpa, esta entrada no está disponible en este idioma. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.Avui dematí els representants del Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar han hissat la Bandera Blava a […]

Disculpa, esta entrada no está disponible en este idioma. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Avui dematí els representants del Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar han hissat la Bandera Blava a la platja de Cala Millor. Un any més, les platges dels municipis de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar han obtingut la distinció de la Bandera Blava, que atorga la Fundació per a l’ Educació Ambiental (FEE) i que reconeix el compliment dels criteris de legalitat, sanitat, neteja, seguretat i informació medi ambiental.

Enguany les platges que han obtingut la distinció són es Ribell-sa Marjal, Cala Millor (Son Servera i Sant Llorenç) i sa Coma. El batles d’ambdós municipis, Natalia Troya, de Son Servera, i Mateu Puigròs, de Sant Llorenç des Cardassar, acompanyats dels regidors de Turisme respectius, Margalida Vives i Nicolau Bordal i el regidor de Medi Ambient, Mateu Frau, han participat a l’acte protocol·lari d’hissar la Bandera Blava al Parc de la Mar a Cala Millor. En el cas concret de Sant Llorenç també hi ha assistit la resta de l’equip de govern. Previ, a aquest acte l’Ajuntament de Sant Llorenç ha hissat la Bandera Blava a la platja de sa Coma.

Ambdós regidors de Turisme han comentat els importants esforços realitzants a les platges i que han permès conversar les distincions, quan a la resta de les Illes Balears s’han perdut un total de onze banderes. El regidor de Medi Ambient de Sant Llorenç, Mateu Frau, també ha posat de manifest la important tasca realitzada des de la seva àrea i que ha permès aconseguir la certificació mediambiental.

Avui també s’ha presentat la biblioplatja, una de les millores duites a terme per l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar i que s’ubica al mateix Parc de la Mar a Cala Millor.

A les platges d’aquesta zona costanera també s’han realitzat altres millores com ara l’increment d’horaris de presència de socorristes a la platja de Cala Millor durant els mesos de juliol i agost, coincidint amb la major afluència de banyistes o la distribució de polseres identificatives per a grups organitzats, nens o persones amb algun tipus de discapacitat tant a Cala Millor com a Cala Bona.

També s’ha instal·lat un nou parc infantil, taules de tennis taula, dues dutxes i uns serveis sanitaris, a més de caixes de seguretat al passeig Marítim.

Per primera vegada, aquest estiu s’ha en marxa un servei diari d’entreteniment i dinamització a la platja de Cala Millor.

Bandera Blava és un guardó anual i un sistema de certificació de la qualitat ambiental desenvolupat per la FEE des de 1987. Promou i premia la participació en iniciatives ambientals voluntàries de les autoritats municipals, la població local i visitant i els agents del sector del turisme. Els criteris per obtenir la Bandera Blava s’agrupen en quatre àrees: qualitat de les aigües de bany, informació i educació ambiental, gestió ambiental i seguretat, serveis e instal·lacions.

La Bandera Blava és concedida per un jurat internacional que presideix la FEE. En el jurat per a Espanya, presidit per ADEAC, hi participen les CCAA litorals, la FEMP i els ministeris, fundacions i les universitats implicades.

Notícias